Något som alltid förknippas med Borås är textiler och kläder. Naturligtvis finns det i Borås ett stort shoppingområde där man kan hitta mängder av kläder och även andra varor. Detta område kallas Knalleland.

nöjen i BoråsKnalleland är en hel liten stad i staden Borås. Här finns allt man kan tänka sig. Här finns idag nästan 100 butiker att shoppa i. Dessa butiker säljer livsmedel, smycken, TV-apparater och mycket mer. Men det man helst åker till Knalleland för att shoppa är kläder. Här finns mängder av affärer och butiker med kläder på sortimentet.

Förutom shopping finns det mängder av andra attraktioner man kan ägna sig åt i Knalleland. Strax intill ligger Borås Djurpark som inhyser många av Afrikas vilda djur. I Knalleland finns också boulebanor och tennisbanor för den som tycker om att röra på sig. I anslutning finns också en fin campingplats där man kan ställa upp husvagnen. Det är en stor fördel att ha en camping i närheten av Knalleland för här kan man faktiskt stanna en hel vecka eller mer. Det finns aktiviteter Knalleland så att det går att roa sig en lång tid.

Inom området finns till och med ett museum där verk av bland annat Andy Warhol ställs ut. Museet kallas Abecita konstmuseum och är väl värt ett besök. Inom Knalleland finns också en äventyrspark vid namn Upzone. Här kan man prova på att åka linbana, klättra, klänga och kasta sig i spindelnät högt över marken. För de yngre medlemmarna i familjen är denna äventyrspark ett eldorado.

Naturligtvis finns mängder av restauranger och konditorier inom området.