Boka hotell nära Borås Djurpark

Borås djurpark huserar väldigt många djur och som tur är finns det många bra hotell nära Borås Djurpark. Parken är uppdelad i flera olika områden. Här finns savannen där både noshörningar och giraffer bor. I gruppen stora katter har Borås djurpark tigrar, gepard och lejon. Naturligtvis finns det också, som i alla andra djurparker, en mängd olika apor. Här finns gibbonapor, chimpanser och orangutanger.

hotell nära Borås DjurparkBorås djurpark har på många områden varit en föregångare bland parker i Sverige och övriga norden. Denna djurpark var mycket tidigt ute med tanken att tillåta djuren gå fritt på “savannen”. Området parken är belägen på ligger mycket centralt i Borås strax intill Knalleland och hela parken är så stor som 40 hektar. Här finns många fina små promenadstigar och grillplatser och lekplatser för barnen. Här kan man vandra omkring en hel dag och ändå inte tröttna på omgivningarna. Det finns mycket att se och parken är en riktig oas i staden. Parken grundades redan på 1960-talet och den utvecklas ständigt. Detta gör att Borås park blivit en stor turistattraktion. Det allra första djur som bosatte sig i parken var ett lejon vid namn Simba.

Borås djurpark arbetar starkt för att bevara djur och natur både i parken och ute i det vilda. Nu har vi som besöker parken möjlighet att vara med och stödja denna verksamhet. Man kan bli fadder för ett djur i djurparken och det känns som ett mycket trevligt initiativ.